Autorijles

Het CBR verzorgt alle rijexamens in Nederland. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed instaat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol. Bij verkeersschool Meerzicht en van Maanen zorgen wij ervoor dat je veilig deel kan nemen aan het verkeer.

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten. Na een ogentest en voertuigcontrole begint je examenrit waarvan je ongeveer 10 minuten zelfstandig zult moeten kunnen rijden. De examinator zal je beoordelen op onder andere voertuigbeheersing, doorstroming en sociaal rijgedrag. Direct na de examenrit zal de examinator het resultaat met jou bespreken.

Wanneer je een examen gaat doen is het belangrijk dat je de volgende documenten meeneemt:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Examenoproep
  • Zelfreflectie-formulier

Heb je interesse in autorijles?

Neem dan contact met ons op!

Tussentijdse Toets (TT)

Bij je opleiding voor het CBR-praktijkexamen kun je, je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is eeen rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede voorbereiding om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdje toets met twintig procent kan toenemen.

Om de tussentijdse toets te kunnen afleggen moet je wel in het bezit zijn van het theoriecertificaat.